Evini kiralayan veya satan ev sahiplerinin ve inşaat şirketlerinin en büyük ihtiyaç duyduğu alanlardan biri gayrimenkul fotoğraf çekimidir. Emlak fotoğraf çekimi ile ev sahipleri çok daha kolay bir şekilde alıcıya ulaşmaktadır. Gerekli kurallara uyularak çekilecek fotoğraflarla evlerinizin çekiciliği ve satılma olasılığı artmaktadır.
Geçmiş dönemde kiralık veya satılık ev arayan alıcılar, sokak sokak gezerek kendilerine uygun bir ilan görmeyi umarlardı. Gezmek istemezlerse de tek alternatifleri emlakçı olurdu. Artık internet çağının getirdiği yeniliklerden biri de dijital emlakçılık oldu. Alıcılar, yazın sıcağında ya da kışın soğuğunda sokak sokak gezmek yerine artık bir tıkla aradığı kriterlere uygun bir eve ulaşabiliyor.
Günümüzde bireyler Sahibinden, Zingat, Hepsi Emlak gibi emlak ilan sitelerinde konum, fiyat, metrekare ya da bina yaşı gibi birçok seçeneği filtreleyerek istediği evleri bir kaç dakika içinde görebiliyor. Bu tarz emlak ilan sitelerinde gayrimenkulü öne çıkaran en önemli detay ise ilan fotoğrafları oluyor. Herhangi bir ilana bakarken insanlar yazılanlardan çok görsellere öncelik veriyor. Fotoğraftaki ev kendilerine uygunsa diğer kriterlere geçiyorlar. Zaten fotoğraflar kişiye hitap etmiyorsa o ilanın detaylarına da bakılmıyor. İşte tam da bu noktada emlak fotoğraf çekimi, satıcıların en büyük avantajı olarak ortaya çıkıyor.
Emlak Fotoğraf Çekimi İçin Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler
İstanbul Fotoğrafçı olarak sizler için emlak fotoğrafçılığının inceliklerini ve dikkat etmeniz gereken kriterleri derledik. İşte emlak fotoğraf çekiminin incelikleri:
- İlk tercihiniz geniş açılı lensler olmalı. Böylece evin çekeceğiniz bölümü daha net alıcıya sunabilirsiniz. Eğer telefonla çekim yapacaksanız da bu kurala uygun bir telefon kullanmayı tercih edin.
- Fotoğrafın titrememesi ve daha net çıkması için tripod kullanabilirsiniz. Böylece flu fotoğrafların da önüne geçmiş olursunuz.
- Fotoğrafı çekeceğiniz saate dikkat edin. Akşamüstü karanlığında çekeceğiniz fotoğraflar evi yeterince albenili göstermeyecektir. Evin her odasının aydınlık olduğu sabah ya da öğle saatlerinde çekim yapmayı tercih edin.
- Fotoğrafları çekerken ayna ya da yansıma yapacak eşyalar gibi fotoğrafta çıkacağınız açılardan kaçının. Bu durum alıcının o evi sahiplenmesi açısından olumsuz etki yaratacaktır.
- Çekmediğiniz herhangi bir oda ya da ev bölümü kalmasın. Bu evinizin değerini olduğundan daha düşük algılanmasına sebep olacaktır.
- Tuvalet banyo gibi bölümlerde klozet kapağını kapalı tutmak gibi ayrıntılara dikkat ederek çekimi gerçekleştirin.
- Evin en dağınık bölümlerinden biri olan mutfakta çekim öncesi tezgahın üstünde yer alabilecek gereksiz şeyleri kaldırmalısınız.
- Evin sadece içini değil mümkün olduğunca evin yer aldığı binayı dışarıdan ve evin bulduğu sokağı net gösteren çekimleri de unutmayın.
- Gayrimenkul fotoğraf çekimi için profesyonel bir gayrimenkul fotoğrafçısından destek alın.
Evinizin kiralanması ya da satılmasını daha kolaylaştırmak amacıyla profesyonel emlak fotoğraf çekimi ekibimizden hizmet almak için bize ulaşabilirsiniz.